S uvolněními pro oblast sportu se k trénování opět vrátily také nejmladší ročníky luhačovických fotbalistů. Jejich pravidelné tréninky se konají na hřišti SC Radostova v pondělí a čtvrtek, vždy od 16:30. Když jsme se 10. 5. na jeden z tréninků vydali, bylo mezi malými fotbalisty i několik nováčků, protože FK Luhačovice zároveň pořádá nábor dětí.

Stačí, když rodiče svého budoucího fotbalistu (nebo i fotbalistku) ročník 2011-2016 přivedou na některý z tréninků, které už se mohly opět rozběhnout. Více nám prozradil trenér přípravky Petr Garaja.„Tréninky už běží cca 14 dnů, nejprve se trénovalo ve dvojicích, teď už je situace lepší, protože je to povolené v počtu do třiceti, tak trénujeme ve skupinkách na jednotlivých stanovištích. Máme starší přípravku, mladší přípravku a teď nám začala chodit předpřípravka. Podmínky na trénování jsou tu na SC Radostova skvělé. Výbor FK Luhačovice nám ve spolupráci s městem pro děti pořídil i nová tréninková trička, aby byli všichni oblečení v jednotně oblečení,“ poznamenal Garaja.

Nové dresy jsou v modré barvě, která se pojí k modernímu vizuálnímu stylu Luhačovic. Na dresech nechybí kromě znaku FK Luhačovice samozřejmě ani logo města. A jak vypadá trénink malých fotbalistů? „U starší přípravky se věnujeme hlavně herním dovednostem a technice, protože tito kluci pak budou přecházet do kategorie mladších žáků. U mladší přípravky s těmito dovednostmi začínáme. Trénuje se práce s míčem, nahrávky atd. U minipřípravky také hrajeme různé honičky, soutěže s běháním, samozřejmě taky s balonem, ale s tím opravdu začínají. Jsou to kluci ročníků 2016 a 2015,“ vysvětlil Garaja.

I rodiče, kteří děti přivedli, mohli sledovat, jak jejich ratolesti provádí s míčem nebo bez něj různé slalomy, trénují střelbu, nahrávky, vše úměrně věku kluků. Nechyběla ale vždy ani určitá podoba kratičkých zápasů v rámci jednotlivých tréninkových skupinek. Budoucí naděje luhačovického fotbalu vedou kromě Garaji také další. „Trénujeme s Michalem Pijákem a Radimem Hubáčkem a pomáhá nám i jeden rodič. Dnes tu mám na pomoc taky syna, který má už rovněž trenérskou licenci C, a přišli nám pomoct i dva kluci, kteří hrají za starší žáky FK Luhačovice,“ poznamenal Garaja s tím, že by rád, aby se tým trenérů přípravky ještě posílil. Že se nejmladší fotbalisty daří k tomuto krásnému sportu v Luhačovicích opravdu skvěle vychovávat, dokládá i to, že se přípravce v září minulého roku, podařilo vyhrát turnaj Javořina cup.