Tříbodový víkend pro FKL.

FK Luhačovice – A 2 : 1 FC Brumov branky FKL: Štěpán Červenka, Vlastní gol

Hodnocení trenéra Martina Bernátka: Utkání moc krásy nepřineslo. Začátek zápasu nám úplně nevyšel. Nebyli jsme aktivní a nedokázali jsme podržet míč. Hosté byli častěji na míči. Co jsme dokázali ale využít tak byly chyby v hostující obraně. Jak už při první brance Štěpána Červenky tak i při druhé, kdy si obránce Brumova dal vlastní gól. Do poločasu jsme mohli přidat třetí trefu ale tentokrát Š.Červenka ve vyložené šanci nedal. Druhý poločas jsme bohužel pokračovali ve špatné kombinaci. Soupeř v 58.min vstřelil kontaktní branku. Naštěstí jsme v závěru přežili všechny závary před naší brankou a tak tři body zůstaly doma.
FK Luhačovice – B 0 : 3 FK Štípa
Hodnocení trenéra Pavla Löbba: V neděli k nám zavítal druhý tým tabulky naší soutěže. Čekal nás náročný zápas a tak jsme chtěli nastoupit už od začátku s tlakem na soupeře. Bohužel soupeř byl dobře připravený a náš tlak nebyl takový jak jsme si představovali. Hra byla zpočátku vyrovnaná, šance se objevovali sporadicky na obou stranách. Bohužel jsme do 30 minuty přišli o dva hráče vinou zranění. Naše hra byla, ale „plochá“ bez změny tempa bez překvapení. Těsně před koncem prvního poločasu jsme navíc inkasovali po výstavní střele Elšíka. Pokud hráč jeho kvalit získá trochu prostoru je to vždy nebezpečné. V druhém poločase jsme pozměnili rozestavění a doufali, že se dostaneme ke své kombinační hře. Zpočátku to vypadalo, že by to mohlo fungovat, ale vzápětí nás srazily dva obdržené góly v 10-ti minutách. Bohužel jsme se na větší odpor již nezmohli. Doufám, že se nám brzo zranění hráči vrátí do zápasů a my zatím budeme bojovat za FKL dál. V neděli nás čeká opět těžký soupeř z Kašavy a myse budeme snažit nepříjemnou šňůru zlomit.

ČSK Uherský Brod / Újezdec 3 : 1 FK Luhačovice – Dorost  branky FKL: Marek Zicha

Hodnocení trenéra Filipa Bartoše: Nedělní derby sousedních týmů se ne nám bohužel výsledkově nepovedlo. Nepříjemné dubnové počasí nám paradoxně pomohlo a povedlo se nám být aktivní od prvních minut, tak jak to od hráčů vyžaduji. Pramenila z toho úvodní branka po dohrané situaci již ve 12. minutě. I nadále jsme opticky hráli aktivněji a sbírali vysoké míče Újezdce. Do poločasu jsme však jedno zaváhání vzadu udělali a do kabin jsme přinesli velmi nadějnou remízu 1:1. Druhou půli jsme nechtěli zaspat, což se relativně povedlo, nicméně jsme v 55. minutě inkasovali. Od tohoto momentu musím kluky jen pochválit, Újezdec zatlačili a vytvořili si minimálně 2 tutové příležitosti. V takových zápasech pokud je tým nepromění, často přijde odpověď, která přišla až pár minut před koncem, kde jsme na to již nestihli zareagovat. Svazují nás ještě drobné chyby a malé sebevědomí ve standardkách, které jsme opět dnes možná z nervozity nedokázali proměnit, byť byly sehrané a přichystané parádně. Kredit si za zápas také připisuje náš brankář, který nás několikrát podržel. Další víkend nás čeká zápas ne o 6, ale s nadsázkou o 60 bodů 🙂 Měl jsem možnost o víkendu nastudovat soupeře z Napajedel a věřím, že od nás odjedou s prázdnou a my začneme sbírat ty klíčové body!

FK Luhačovice – Žáci 2 : 4 FC Kunovice branky FKL: Marek Zicha, Martin Prouza