Mužské celky bez bodů, za to Dorost bodoval!

FC Slušovice 3 : 0 FK Luhačovice – A

Hodnocení trenéra Martina Bernátka: Utkání bylo zcela v režii domácích. Bohužel jsme se nedokázali vyrovnat v nasazení ani v osobních soubojích.  Po první brance ve 31.min. jsme přece jen lépe kombinovali, ale k ohrožení branky domácích to bylo málo. Taky nám nepomohlo nucené dvojí střídání ze zdravotních důvodů ještě do poločasu. Slušovice i druhý poločas kontrolovali hru a do ničeho nás nepustili. V závěru jsme chtěli vrhnout všechny zbylé síly do útoku ale domácí nás usadili dvěma brankami a zápas definitivně rozhodli. Soupeři gratuluji k výhře. Dnes jsme si body za předvedený výkon nezasloužili.
SK Kašava 2 : 1 FK Luhačovice – B branky FKL: Jáchym Gregor
Hodnocení trenéra Zdenka Červenky: Tento víkend nás čekalo těžké utkání s Kašavou, která měla stejně bodů jako my. Poslední tři zápasy jsme nebodovali a proto byl cíl jediný – bodovat. To se nám bohužel nepodařilo, ale k remíze jsme měli blízko. První poločas branka nepadla. Hosté využívali znalost svého uzkého hřiště a zejména rychlými auty se dostávali za naši obranu a snažili se zakončit. Obě mužstva se snažila hrát kombinační fotbal. První poločas skočil bez branek. V 50. minutě šli domácí do vedení. Nám se podařilo vyrovnat v 58.minutě. Děj zápasu ovlivnila v 65.minutě červená karta, kterou obdržel náš brankář, když se snažil zachytit sólo nájezd útočníka domácích. Jelikož jsme náhradního brankáře neměli do brány se postavil obránce Honza Šůstek. Po té nás hosté zatlačili a jejich tlak vyvrcholil v 82.minutě, kdy se jim podařil vstřelit gól na 2:1. Avšak my jsme zbraně nesložili. Obranu jsme stáhli na tři obránce a vrhli vše do útoku. Odměnou nám byla penalta v 90.minutě, kterou jsme bohužel neproměnili. Bod byl velmi blízko, utkání bylo vyrovnané. Odehráli jsme utkání týmově, s nasazením, myslím i diváci museli být spokojeni. Soupeři gratuluji k vítězství!

FK Luhačovice – Dorost 4 : 0 TJ Napajedla branky FKL: Jakub Garaja, Max Jandora 2x, Jan Krajča

Hodnocení trenéra Filipa Bartoše: V této fázi sezóny a vzhledem ke všem tabulkovým a hráčským okolnostem byl pro nás sobotní zápas s Napajedly téměř klíčový pro směr zbytku jarní části. Přesto, že jsme měli několik absencí kvůli nemocem, tak se nám poprvé v sezoně povedlo poskládat vyloženě dorostenecký tým bez ročníků žáků a nejen to pomohlo k celkově povedenému výkonu. Před zápasem jsme na videu rozebírali chyby z předchozích zápasu a přesto, že jsme je většinově odstranili, v úvodu zápasu si Napajedla několik příležitostí na branku vytvořili. Do vedení jsme šli ale my po dobré akci, úniku Doma Rajznauera a proměněné penaltě Kuby Garaji. Celkově se zápas hrál v méně intenzivním tempu, o to více jsme však kombinačně byli silní a drželi míč. Tutovou šanci ještě spálil Max Jandora, ale nemuselo ho to mrzet, protože se prosadil ještě do poločasu a poté zhruba v 60. minutě. Tam už se soupeř položil, my mohli pošetřit hráče pro utkání mužů a střelecky se ještě prosadilo tykadélko Honza Baník Krajča. Velká pochvala patří obrannému bloku, který po hodně dlouhé době zajistil čistý štít na domácí půdě! Nyní potřebujeme na tento výkon navázat v Šumicích v netradičním středečním termínu 8. května. Za zmínku ještě stojí zasloužená odměna za výkony a bodový zisk v podobě příslibu nových dresů!

 

FK Dolní Němčí  4 : 1 FK Luhačovice – Žáci  branky FKL: Patrik Janča